Willsbro Garrett S Madison vers

Bij Koepon Genetics heeft Willsbro Garrett S Madison VG-85 begin augustus op een leeftijd van 5.09 voor de tweede keer gekalfd en de Garrett dochter gaat vrolijk verder met waar ze goed in is; het produceren van veel, heel veel melk! Tijdens haar eerste melkcontrole, slechts 8 dagen na haar tweede kalving, produceerde ze al bijna 60 kg melk en afgelopen week, tijdens haar tweede melkcontrole deze lactatie, produceerde ze maar liefst 75.5 kg melk. Hierdoor wordt ze nu alweer voorspeld op ruim 17.500 kg melk.
Als vaars produceerde Madison maar liefst 47.253 kg melk in 1.206 dagen. Daarmee was ze goed voor een daggemiddelde van ruim 39 kg melk en dat over een periode van meer dan 3 jaar!

Wereldrecordhoudster

Waar komt deze extreme productiedrang toch vandaan zult u zich afvragen? Het antwoord is simpel en zit verscholen in haar afstamming. De moeder van Madison is namelijk een VG-89 Shottle dochter uit Broeks MBM Elsa EX-90, precies, de moeder van de extreme productiestier Flevo Genetics Snowman. Maar er is meer. Elsa is een kleindochter van Ever-Green-View Elsie EX-92 (Bell Elton). Met Ever-Green-View My 1326 EX-92, een Morty dochter uit Elsie, en Ever-Green-View My Gold EX-93, een Goldwyn dochter uit My 1326, heeft deze familie zelfs twee (voormalig) wereldrecordhoudsters in de gelederen. Een extreem hoge melkproductie zit dus sterk verankert in de genen van de Elsie/Madison familie.

Nakomelingen

In de veestapel van Koepon Genetics wordt Madison vergezeld door dochters van Doorman, Galaxy, Missouri, Alta1stClass, Silver, Chevalier en Penley. Haar oudste dochters hebben inmiddels gekalfd en blijken eveneens uitstekende producentes. Haar Doorman dochter Koepon Door Madison 3 produceerde in haar eerste lijst 13% boven bedrijfsgemiddelde en staat nu in haar huidige tweede lijst op een lactatiewaarde van 119+. Koepon Galaxy Madison 4, een dochter van Galaxy, heeft haar eerste lijst zelfs afgesloten met een lactatiewaarde van 129+. Koepon Miss Madison 6, een verse Missouri dochter uit Madision, staat ook alweer op een lactatiewaarde van 113+.

Broeks Madison VG-89
Broeks Madison VG-89

Broeks MBM Elsa EX-90
Broeks MBM Elsa EX-90

Ever-Green-View Elsa VG-89
Ever-Green-View Elsa VG-89

Ever-Green-View Elsie EX-92
Ever-Green-View Elsie EX-92

Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende