Veneriete levert #1 GRZG stier van Duitsland

Met een GRZG van +171 (!!) is een Boss zoon uit Veneriete Epic Ida 66 de allerhoogste genomic geteste stier van Duitsland. K&L heeft Boss embryos uit Ida 66 voor Veneriete Holsteins verkocht aan de Duitse KI-organisatie RUW. Daaruit is deze stier geboren die nu dus de absolute #1 GRZG stier van Duitsland blijkt te zijn. Een fantastische resultaat.

Ida familie
Als we in de afstamming van Venerite Epic Ida 66 duiken valt op dat zowel haar moeder, grootmoeder als overgrootmoeder nog in leven zijn. Over duurzaamheid gesproken. De moeder van Ida 66 is Veneriete Niagra Ida 31 VG-87, een van de allerbeste Europese Niagra dochters. Zij is op haar beurt een dochter van de zeer succesvolle fokkoe Veneriete Shottle Ida 6 VG-88, een Shottle dochter uit Butemare Veneriete Ida O VG-86 (O Man). Ida 31 en Ida 6 zijn nog altijd actief in de veestapel van Veneriete Holsteins. Butemare Veneriete Ida O is na een intensieve spoelcarrière verkocht aan Heja Holsteins waar ze op 8,5 jarige leeftijd opnieuw heeft gekalfd en inmiddels haar derde lijst bijna heeft afgerond. De Butemare / Veneriete Ida familie is een familie die al vele generaties uitstekende resultaten laat zien. Dat bewijzen koeien uit deze familie generatie op generatie.

Veneriete Epic Ida 66
Nu nog even terug naar Ida 66, de moeder van de hoge Boss stier. Zij scoort zelf nog altijd +290 GNVI en +146 GRZG. Bij Veneriete Holsteins lopen al dochters van Danno en Sundance die in afwachting zijn van hun genomic uitslagen. Ida 66 staat er prima voor en zal begin 2015 kalven van Halogen.


Veneriete Niagra Ida 31 VG-87, de moeder van Veneriete Epic Ida 66

Vorige
Genomics Nieuws