Uitslag Wintershow Zwolle 2015

Op de wintershow in Zwolle heeft Stouwdamshof Malve 133 (v. Stouwdamshof 274) van de familie van ’t Hof het kampioenschap bij de oudere roodbonte koeien opgeëist. Zowel in de rubriek als in de strijd om het kampioenschap had ze het meest te duchten van Truus 3860 van Mts. Puttenstein uit Kamperveen.
Met Stouwdamshof Peinzer 25 (v. Danillo) behaalde de familie van ’t Hof bovendien een keurige 2e plaats in de rubriek 3 met zwartbonte vaarzen.

Werler Holsteins en Veneriete Holsteins

Jotan dochter Lian 48 van Werler Holsteins, de vaarzen kampioene van de videokeuring Voorst-Terwolde, mengde zich bij de roodbonte vaarzen in de strijd om het kampioenschap. Zowel in de rubriek als het kampioenschap moest ze haar meerdere erkennen in Oda 182 van de familie Reijlink-Boomkamp uit Markelo. Oda 182, een dochter van Barendonk Famous (Destry x Barendonk Wilma 208) gefokt door Barendonk Holsteins, werd gekozen tot kampioene en voor Lian 48 restte het reserve kampioenschap. Dankzij een 3e plaats in de rubriek, achter de latere kampioene en reserve kampioene, wist ook Red Rocks Roza 128 door te dringen tot de finales. Daar bleef het bij voor de Secure dochter van Red Rocks Holsteins.
Veneriete Bowser Star 5, een tweedekalfs Bowser dochter uit de volle zus van Veneriete 252 Tempo, behaalde een 2e plaats in haar rubriek voor Veneriete Holsteins. In de strijd om het kampioenschap kreeg ze vervolgens de eervolle vermelding.

De fokstudieclub competitie bij de Zwartbonten werd gewonnen door fokstudieclub Wezep (o.a. fam. van 't Hof). De roodbont competitie werd een prooi voor de fokstudieclub Voorst-Terwolde waar ook Werler Holsteins lid van is.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Wintershow Zwolle 2015

Veeteelt maakte bewegende beelden:

Klik hier voor roodbont

Klik hier voor zwartbont

Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende