Uitslag CRV Koe Expo

Afgelopen zaterdag werd de CRV Koe Expo georganiseerd. Meerdere GenHotel leden waren met dieren aanwezig in de Brabanthallen in Den Bosch. Bij zwartbont was De Rith Holsteins succesvol met de bekende Zesty dochter De Rith Tetje 204. In een enorm sterke rubriek met de oudste zwartbonte dieren wist ze de 2e plaats te veroveren achter Geertje 466, een Allen dochter van van Dijk uit Giessenburg. Uiteindelijk waren het ook Geertje 466 en Tetje 204 die respectievelijk het kampioenschap en reserve kampioenschap opeisten. De eervolle vermelding ging naar W H Jenny, een Goldwyn uit Valleyville Lheros Jenn, van van Loenhout-Jansen uit Prinsenbeek.

De vaarzentitel ging naar Bons-Holsteins Aaltje 111 van Bons Holsteins. De Windbrook dochter was te sterk voor de volle Braxton zussen Holec Redrose Braxy 2 (reserve kampioene) en Holec Redrose Jobra (eervolle vermelding) van Mts. Kuijer.

In de middenklasse was er een dubbelslag voor Bons Holsteins. Kampioene werd Bons-Holsteins Aaltje 101 (Jasper) voor halfzus en stalgenote Bons-Holsteins Koba 202. De eervolle vermelding ging hier naar de bekende Cricket dochter Willem's Hoeve Rita 670 van Willem’s Hoeve Holsteins.


De Rith Tetje 204, eig.: De Rith Holsteins (foto Melkvee.nl)

Roodbont

Net als bij zwartbont eiste ook bij roodbont ook de oudste koe van de keuring de kampioenstitel voor zich op. Gasthuis Konvoy Suzanne van van Buren werd als kampioene aangewezen voor Grashoek Maria 4 (Warsteiner) en Grashoek Vrije Tulp 25 (Yaron). Allebei afkomstig van Melkveebedrijf Grashoek.

In de middenklasse ging de winst in de eerste rubriek naar Barendonk Wilma 300, de vaarzenkampioene van de NRM 2014. In de strijd om het kampioenschap werd ze uiteindelijk 3e achter de nummers 1 en 2 van de tweede rubriek in de middenklasse; Jipsing Bontje 40 (Lucrative) van opnieuw Melkveebedrijf Grashoek en Bons-Holsteins Aaltje 94 (Talent) van Bons Holsteins.

De titel bij de vaarzen ging naar Merwehoeve Alana 5, een Amor dochter uit de familie van JK Eder Delta Alana RDC van Merwehoeve de Groot VOF. Het reservekampioenschap werd een prooi voor Grashoek Nel 139 Pp (Sunflower) en Grashoek Silke 162 (Acme) van opnieuw Melkveebedrijf Grashoek.

Klik hier voor de volledige uitslag


Barendonk Wilma 300, eig.: Barendonk Holsteins (foto Melkvee.nl)

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende