Top GNVI lijst online

De GNVI fokwaarden van December zijn eind vorige maand toegevoegd aan de GenHotel site. GenHotel leden kunnen op hun eigen pagina de nieuwe fokwaarden van hun dieren vinden. Ze hebben ook de mogelijkheid om een overzicht van hun veestapel met Nederlandse, Amerikaanse en/of Duitse genomic fokwaarden te printen.

Zwartbont

De #1 GNVI bij zwartbont is Miri-ET, een +408 GNVI Adorable dochter. Miri is geboren en nu nog in eigendom van de familie Lahousse-Zomerbloemhof (Van het Zomerbloemhof) maar afkomstig uit een CRV-embryo. Opvallend hoog staat nog steeds Jetset dochter Willem's Hoeve Rita 1626A van Willem’s Hoeve Holsteins met +383 GNVI. Ook Caudumer Ebony 2 (+383 GNVI; Finder) van Caudumer Holsteins, Diepenhoek Rozelle 137 (+379 GNVI; Finder) van Diepenhoek Holsteins en Sanderij Riva's Smile RDC (+378 GNVI, Riverboy) van De Sanderij hebben schitterende genomic fokwaarden.

Klik hier voor de GNVI lijst zwartbont

Roodbont

De #1 GNVI bij roodbont is Kalibra SX 5631 Red die onlangs verkocht is aan Willem Scholten van Melkveebedrijf De Oosterhof (zie: Kalibra SX 5631 Red naar De Oosterhof). De Styx dochter scoort +382 GNVI en heeft met +158 GRZG ook in Duitsland een zeer hoge genomic fokwaarde.
Enkele andere GenHotel leden hebben ook hoge dieren in de lijst. Denk bijvoorbeeld aan Caudumer Lol 389 Red (+356 GNVI; Riverboy) van Caudumer Holsteins en Aalshorst Fienchen 14 Red (+356 GNVI; Salvatore) in eigendom van Aalshorst Holsteins. Ook Poppe Fienchen 1270 Red (+342 GNVI; Norbert) van Poppe Holsteins en Red Rocks Massia 155 Red (+342 GNVI; Wisent) van Red Rocks Holsteins behoren tot de absolute top van Nederland. Massia 155 Red is bovendien de #1 GRZG roodbont op Duitse basis met maar liefst +164 GRZG.

Klik hier voor de GNVI lijst roodbont

Poppe Fienchen 580 RDC VG-88
Poppe Fienchen 580 RDC VG-88, twee roodbonte nakomelingen uit haar familie behoren tot de absolute top van Nederland

Vorige
Genomics Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende