Superdag Barendonk Holsteins in Asten-Heusden


Op de Zuid-Nederlandse wintershow in Asten-Heusden was er succes voor Barendonk Holsteins, Van Holland Holsteins en Zandenburg Holsteins. De algemeen kampioene bij roodbont werd de kampioene bij de oudere dieren; Barendonk Emma 192, een Classic dochter uit Barendonk Emma 160 (Lentini). Het zou niet het enige succes van de Emma familie zijn in Asten-Heusden.


Barendonk Emma 192 EX-90, kampioene oudere dieren en algemeen kampioene (archieffoto: melkvee.nl)

Clean sweep
Bij het vaarzenkampioenschap behaalde Barendonk Holsteins een echte "clean sweep. Zowel de kampioene, reserve kampioene als ook de als derde opgestelde vaars was afkomstig uit de Barendonk stal. Bovendien zijn alle drie deze vaarzen ook nog eens afkomstig uit de Emma familie.
Het vaarzenkampioenschap ging naar Barendonk Emma 220 (Jotan x Classic x Emma 160). De Jotan dochter was in december ook al reserve kampioene op de HHH-Show en bleek nu te sterk voor stalgenote Barendonk Emma 222 (Pleasure x Classic x Emma 160). Derde in het kampioenschap werd Barendonk Emma 217 (Curtis x Stadel x Emma 160).
Met dit drietal behaalde Barendonk Holsteins ook de winst bij de roodbonte bedrijfsgroepen. Hiermee was de koek echter nog niet op voor Barendonk Holsteins, want in de middenklasse greep Barendonk Wilma 273 (v. Jotan) ook nog eens de reserve titel.


Barendonk Emma 220 VG-88, kampioene vaarzen

Zwarbont vaarzen
Bij de zwartbontvaarzen ging de winst naar VanHolland Rochelle, een Atwood dochter van Corné van Holland (Van Holland Holsteins). De moeder van Rochelle is Ramos dochter Rozalin (Ramos x BW Marshall x Lord Lily x Tui Onyx Nick). Zandenburg Iota Ebony (v. Iota) van Melkveehouderij Sommers (Zandenburg Holsteins) werd haar secondante. Net als Rochelle komt ook Ebony uit een bekende koefamilie. Haar pedigree: Iota x Planet x Goldwyn x Lancelot x Webster x Lucky Leo x Bellwood x Luke x Aerostar x Rocky-Vu Extasy Ebony EX-94!


VanHolland Rochelle VG-88, kampioene vaarzen


Zandenburg Iota Ebony VG-87, reserve kampioene vaarzen

Wintershow Houten
Ook in Houten was er succes voor een GenHotel lid. Het vaarzenkampioenschap werd gewonnen door Delta Hind, een Snowman dochter van Hedra Holsteins.Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende