Succes GenHotel leden op Rundveeshow Noord

Op de Rundveeshow Noord in Beilen heeft Giessen Precilla 2 het algemeen kampioenschap verovert. De Ross dochter uit de bekende Spirit Precilla rekenende in de strijd om het kampioenschap van de oudere dieren af met Prairie Hoeve Hendrika 39 (Goldwyn), de reserve kampioene van de NRM 2014 en in eigendom van Alex Verwaijen. 3e in de strijd om het kampioenschap bij de oudere dieren was de bekende Million dochter Giessen Charity 44 van opnieuw Giessen Holsteins. Precilla 2 voerde ook de winnende bedrijfsgroep van Giessen Holsteins aan die in de strijd om het kampioenschap afrekende met de groep van Verwaijen.
Met de roodbonte Giessen Cecibell 4 (Maximus) werd bovendien ook nog het kampioenschap bij de roodbonte vaarzen verovert. Haar Savard halfzus, Giessen Cecibell 2, werd uierkampioene bij de roodbonte dieren en bij de zwartbonten was deze titel een prooi voor Giessen Praline 12, een dochter van Giessen Struik uit Giessen Praline 2.


Kampioene: Giessen Prescilla 2 (links)
Res. Kampioene: Prairie Hoeve Hendrika 39 (midden)
Hon. Mention: Giessen Charity 44 (rechts)


Giessen Cecibel 2

Veenhuizer

De titel in de middenklasse werd een prooi voor Veenhuizer Gold One, een Goldwyn dochter uit de succesvolle keuringskoe Veenhuizer Damion Winnie EX-92. Ze versloeg stalgenote Dijkstar F&F Jasper Queen, een Jasper dochter uit Integrity dochter Bons-Holsteins Koba 152 EX-92. Met met de onlangs aangeschafte RR Emily, in gezamenlijk eigendom van Jos Tijhuis, werd bovendien het reserve kampioenschap bij de vaarzen verovert. De kampioene in deze klasse was Hemrik Holstein Braxton Amber, een Braxton dochter van Brand Jan de Haan.
Bovengenoemde drie dieren van Veenhuizer Holsteins vormden samen ook de bedrijfsgroep van Veenhuizer die keurig tweede in de rubriek werden.


Veenhuizer Gold One (foto: Auke Landman)


RR Emily

Red Rocks en Drouner

Bij de roodbonte keuring veroverden Red Rocks Holsteins en een kampioenstitel. Thunder dochter Red Rocks Massia 25 werd gekozen tot reserve kampioene bij de oudere dieren achter de bekende Reiertjeshoeve Geertje 407 (Talent) van Co de Haan uit Beerta.
Bij het kampioenschap voor de pinken was er een dubbelslag voor Drouner Holsteins. Drouner AJDH Aiko 1267 P-Red, een roodbonte Kanu P dochter uit Drouner AJDH Aiko RDC VG-87 (Freddie x EX-91 KHW Goldwyn Aiko RC EX-91 x Kamps-Hollow Durham Altitude EX-95) greep het kampioenschap bij de pinken. Aiko 1267 is in eigendom van K&L en Drouner Holsteins. Het reserve kampioenschap ging naar haar stalgenote Drouner AJDH Gold Cosco (Gold Chip).


Drouner AJDH Aiko 1267

 

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende