Poppe fokt roodbonte stiervaders

Poppe is zeer succesvol als fokker van fokstieren uit de Pietje familie (zoals Poppe Snow RF), ook andere koefamilies draaien in de top mee. Zo zijn er nu twee stiervaders gefokt door Poppe die de komende tijd veel gebruikt zullen gaan worden als stiervader voor de roodbont fokprogramma's.

Willem's Hoeve Rita koefamilie

Begin 2012 kocht Poppe (met Red Hot Holsteins) op de GenHotel Selection Sale het kalf Willem's Hoeve Rita 744. Uit deze Jerudo dochter fokte Poppe met Poppe Snow RF Poppe Red Hot Rita 860. Deze geweldige koe werd een belangrijke fokkoe. Ze heeft zelf 5 zonen bij de KI, kreeg VG-87 en produceert erg best. Van de spoeling met Debutant-Red kwamen ook een aantal vaarzen, waaronder Rita 1013. Zij werd als pink gespoeld met Bagno en daaruit werd Bonus Red geboren. Hij werd verkocht aan Masterrind en is de huidige No. 2 beschikbare roodbonte RZG stier met 153 gRZG en wordt nu gebruikt als stiervader. Rita 1013 werd zelf ingeschreven met VG-86 en is net vers 2e kalfs. Haar EJR was hoger dan de hoogste roodbont vaars van afgelopen boekjaar met 3060 EJR! Zo zien we het graag, aankopen op GenHotel Selection Sale die een blijvende invloed hebben op de fokkerij van de kopers!


Poppe Red Hot Rita 1013

Rabur Outside Pandora

GenHotel leverde Poppe als pink ook Paloma RDC. Zij is een Brekem x Mogul x Superstition uit de Rabur Outside Padora koefamilie. Ze wist haar hoge verwachtingen geheel waar te maken door zowel hoge zonen als dochters te geven. Poppe zelf heeft Poppe Red Hot Panzer RDC, de No. 1 Fireman op RZG en NVI. Zij wordt nu gespoeld voor meerdere embryocontracten voor KI's. Ook in Duitsland zijn er hoge vrouwelijke nakomelingen. Uit de spoeling met Bouw Finder werd de stier Poppe Red Hot Filou RDC geboren. Filou RDC werd verkocht aan Qnetics (voorheen LTR en ZBH) en is nu de op één na hoogste beschikbaar roodfactor stier met 155 gRZG. Hij combineert dit met 134 RZE en zeer hoge cijfers voor de gezondheidskenmerken.

Op "MATING MONDAY" behandelen we iedere week via de GenHotel Facebook pagina een interessante stiervader. Afgelopen maandag was dat Filou RDC.

Kijk ook op de stiervader pagina voor meer stiervaders


Paloma RDC VG-87

Vorige
Stiervaders Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende