Poppe Fienchen, een geweldige fokkoe!

Poppe Fienchen 580 RDC VG-89 bij Poppe Holsteins in Zwolle is een bijzondere koe en één van de beste Stol Joc dochters wereldwijd. Ze is de oudste koe in de stal bij familie Poppe, maar nog volop in productie. Fienchen is afkomstig uit de Amerikaanse Ren-Bow Enhancer Feather-Red EX-92 familie, die over enorm veel productie-aanleg beschikt en sterk gebouwde nafok met veel breedte geeft.

In april is Fienchen op 10-jarige leeftijd ingeschreven met VG-89 voor Algemeen Voorkomen. Tevens heeft ze deze maand in haar 5e lactatie, ondanks het vele ET-werk, ook de geweldige mijlpaal van 100.000 kg melk levenstotaal bereikt. In haar 3e lactatie had ze piekproducties van bijna 80 kg melk/dag en heeft ze in 305 dagen 19.323 kg melk geproduceerd. Ze heeft inmiddels meer dan 25 directe dochters en talloze klein- en achterklein-dochters, waarvan een groot aantal roodbont of met de roodfactor.

Over foktechnische belangstelling heeft de Fienchen familie dan ook niet te klagen. Diverse stieren staan inmiddels bij KI-verenigingen in binnen- en buitenland, waarvan Poppe Ferdi (Boss x VG-86 Danillo x Fienchen) dit jaar als eerste een fokwaarde heeft gekregen. Zijn vererving is zeer allround met positieve fokwaarden voor gehalten, gezondheidskenmerken en exterieur, met opvallend hoge scores voor voorhand en kruisbreedte. Van Ferdi zal door eigenaar KI Kampen tijdens de NRM dit jaar een dochtergroep getoond worden.


HaS Filou Red VG-86, Amor-Red x Poppe Fienchen 580 RDC VG-89


Poppe Fienchen 803 RDC VG-86, Danillo x Poppe Fienchen 580 RDC VG-89


Poppe Fienchen 804 VG-88, Danillo x Poppe Fienchen 580 RDC VG-89
                                                   en moeder van Poppe Ferdi (v. Boss) bij KI Kampen


Ren-Bow Enhancer Feather-Red EX-92, bewezen fokkoe in Amerika


Androscoggin Adnt Colby-Red EX-94, fraaie Advent-Red dochter uit dezelfde familie


Androscoggin Ss Chocolat EX-92 (v. September), uit dezelfde familie als Fienchen

Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende