Nieuwe stiervaders en aAa codes

De stiervaders pagina op GenHotel is weer aangepast. Er zijn weer enkele stiervaders geschikt voor Duitsland toegevoegd en van veel Duitse stiervaders zijn de onlangs gecodeerde aAa codes genoteerd.

Enkele highlights:

Zwart:

Nieuwe stiervaders voor zwart zijn bjvoorbeeld de volle broers Chevalier(166 gRZG) en Cinema (174 gRZG). Deze Chevrolet zonen uit Snowman Heaven vererven extreem veel productie met allround exterieur en goed gezondheidskenmerken. Ze zijn de huidige No. 1 en 3 gRZG stier. Op NVI scoort Chevalier iets hoger. De stier Blossom (gRZG 156) is één van de meest complete stieren beschikbaar. Hij scoort zeer goed op alle kenmerken en heeft geen aandachtspunten. Voor exterieur scoort hij extreem hoog (gRZE 142!) en ook voor celgetal (139 RZS)

Rood

Voor roodbont zijn er verschillende nieuwe stiervaders. De absolute No. 1 gRZG stier is Apoll P Red met gRZG 166! Ook op NVI is hij een topper (zijn TPI zal binnenkort ook bekend worden.) Apoll zal voor zowel roodbont, zwartbont als hoornloos fokprogramma's gebruikt worden. Andere stiervaders die binnenkort beschikbaar komen zijn Fireman(159 gRZG) en Sanderij Payback Red (157 gRZG), beide kleinzonen van de geweldige fokkende Apina Massia 102 EX-90.

Hoornloos

Naast Apoll P zijn de hoornloze stieren Blue P RDC (gRZG 147) en Kansas Red P (gRZG 149) toegevoegd. Kansas P heeft de weinig voorkomende aAa code 651 423 en zal daarom op veel stiermoeders passen. Blue P vererft naast een goede score voor celgetal (117 RZS) een hoge melksnelheid (120). Aangezien een positieve vererving voor melksnelheid heel belangrijk is voor de Duitse fokprogramma's, kan Blue P RDC hierdoor extra ingezet worden.

Klik op de link voor de stiervaders pagina (3 tabs met zwart, rood en hoornloos stiervaders)

Schreur Apoll P, veruit de No. 1 roodbont en hoornloze stier wereldwijd!

 

Vorige
Stiervaders Nieuws
Volgende