Nieuw GenHotel lid: Rhala Holsteins

Nieuw bij GenHotel is het melkveebedrijf ‘’Rhala Holsteins’’ van fam. van der Steege uit Aldtsjerk. Naast Rhala Holsteins stellen wij de fokkerij ondernemingen ‘’Excellent’’ (eigen aan Reinier van der Steege) en ‘’Reer Genetics’’ (eigen aan Reinier van der Steege & Erik Apperlo) aan u voor.

De ‘’Rhala’’ prefix zien we de laatste jaren keer op keer terugkomen in één van Markwell Durham Daisy’s beste lijnen namelijk de Daydream’s. Naast geweldige en hoogproductieve melkkoeien bracht deze koefamilie meerdere stieren en veilingtoppers voort. Op dit moment wordt de hoge All-Star dochter Rhala Daydream 40 uit deze lijn gespoeld. Zie voor meer informatie over de mooie resultaten de ' Proud to have bred' pagina bij Rhala & Excellent.

Om de fokkerijtak inzichtelijk te houden werd via Excellent geïnvesteerd in nieuwe koefamilies om hiermee de kwaliteit van de eigen veestapel te verbeteren. Een mooi voorbeeld hiervan is Rhala Excellent Flower (v. Balisto). Deze 2e kalfs koe behoort tot de hoogste melkgevende dieren van het bedrijf en scoort nog altijd torenhoog voor NVI en RZG. Van haar kunt u nu Wilder Hong embryos aanschaffen via de GenHotel Embryosale.

Een samenwerking tussen Excellent en de bevriende dierenarts Erik Aperlo resulteerde in Reer Genetics. De eerste aankoop Batouwe Salsa Aiko Red bleek direct een voltreffer. Inmiddels staan er al vijf zonen bij de KI, zijn er vaarskalveren verkocht naar o.a. Spanje, Oostenrijk en Duitsland, zijn er nog tien interessante drachtigheden onderweg en staat de volgende generatie al weer klaar om mee te werken. Rhala RE Samba Red P is één de hoogste spoelbare roodbonte pinken in Europa op GTPI. Door Reer Genetics werd ook geïnvesteerd in Rhala EX Lynetta, de voormalig nr. 1 outcross pink van Europa. Van haar liggen inmiddels de eerste kalveren aan de grond.  

Het doel is en blijft om via goede en bewezen koefamilies de kwaliteit van het melkveebedrijf Rhala Holsteins blijvend te verbeteren om daarmee, door een breed aanbod van fokmateriaal, de fokkerijtak winstgevend te houden.

KIjk voor meer info van de topdieren verder op de site van Rhala & Excellent!

Rhala Excellent Flower, nog steeds zeer hoge index uit de top fokstieren leverende Bouw Goldwyn Femmy EX-90 koefamilie

Carf Emeraude, fraaie Solomon uit deze familie bij Rhala & Excellent

Rhala Man-O-Man Daydream 5 VG-88, belangrijke fokkoe voor Rhala

Batouwe Salsa Aiko als pink, 5 zonen bij de KI en de moeder van Rhala RE Samba Red P.

Ven Dairy Lidia 4, stamkoe achter Rhala EX Lynetta

 

Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende