Nieuw bij GenHotel: De Veelhorst Holsteins

Nieuw bij GenHotel is “De Veelhorst Holsteins” van Jan en Reinolda Krooneman uit Nunspeet. In 2013 hebben Jan en Reinolda een nieuwe stal in gebruik genomen die plaats biedt aan 125 koeien. De koeien worden gemolken door 2 Merlin melkrobots van Fullwood en komen tot een rollend jaar gemiddelde van ruim 10.000 kg melk met 3.50% eiwit.

Larcrest CosmopolitanLarcrest Cosmopolitan VG-87

Na het in gebruik nemen van de nieuwe stal is ook de fokkerij op De Veelhorst wat uitgebreid. De laatste jaren zijn er een aantal investeringen gedaan. Onlangs is via de GenHotel Selection Sale Wilder China aangekocht. Zij is een torenhoge +161 GRZG Damaris uit een Shotglass uit Drouner AJDH Cosmo, een VG-87 Freddie dochter uit Larcrest Cosmopolitan VG-87 (zie foto). Ook uit deze familie komt Go-Farm Karaoke, een +2583 GTPI Silver dochter. Haar moeder is Bouw Supersire Kathy, een Supersire dochter uit Tirsvad Freddie Cosmopolitan VG-85, eveneens een Freddie dochter uit Cosmopolitan en dus een volle zus van Drouner AJDH Cosmo.

Bekende families

Naast de Cosmopolitan familie zijn er nog meer bekende koefamilies waarvan nazaten in Nunspeet aanwezig zijn. CCN Lorena bijvoorbeeld is een +256 GNVI / +147 GRZG Shotlgass uit de familie van Robthom Ivory Mark EX-94, de moeder van Robthom Integrity. Uit de Snow-N Denises Dellia familie komt de schitterende Alpine dochter HS Wisconsin. Haar moeder is de met EX-92 ingeschreven Damion dochter Bremer Damion Wendy die via dochters van Goldwyn, Blitz, Patron en Melwood terug voert op Dellia.
Een andere interessante Shotglass dochter is Eastview Blanche. Met +162 GRZG behoort ze tot de absolute top op Duitse basis. Zij wordt ondersteund door de Eastview Blak M Mattie G VG-87 familie, bekend van de stier Eastview Influence Mattie G. Last but not least is NH HS Missouri Lazifa, een +161 GRZG / +2535 GTPI Missouri dochter. Haar moeder is een Numero Uno dochter die via een VG-85 Planet en een EX-90 Shottle terug gaat op de “One Million Dollar Cow” Lylehaven Lila Z EX-94.

Lylehaven Lila Z EX-94
Lylehaven Lila Z EX-94

Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende