Mooi debuut Poppe Holsteins in Apeldoorn

Poppe Holsteins beleefde afgelopen zaterdag een verdienstelijk debuut op de Fokveedag Apeldoorn. Silver dochter Poppe Fienchen 1159 RDC veroverde het reserve kampioenschap bij de zwartbonte vaarzen. Via haar Perfect Aiko moeder, Poppe Fienchen 944 Red, is Fienchen 1159 RDC een kleindochter van Poppe Fienchen 803 RDC RDC VG-86 (Danillo x Poppe Fienchen 580 RDC).


Poppe Fienchen 1159 RDC

ARGH & Werler

ARGH Holsteins en Werler Holsteins waren ook met koeien aanwezig in Apeldoorn. De bekende Distinction dochter Roccafarm Comine van ARGH Holsteins werd als tweede opgesteld in haar rubriek. Daardoor mocht ze zich ook mengen in de strijd om het eremetaal. Uiteindelijk moes ze genoegen nemen met de honourable mention titel in de middenklasse. Ook GW Cinderalla 24 (v. Goldwyn) van ARGH Holsteins werd als tweede opgesteld in haar rubriek.
In de tweede rubriek Roodbont Midden behaalde Werler Holsteins een 2e plaats met Carta P dochter Julia 409. Haar moeder is Julia 388 P Red, een Lawn Boy dochter uit Julia 382 EX-92 (v. Stadel). Daarmee is Julia 388 P Red een volle zus van de stieren Lowlands Bolero, Lowlands Juwel P en Red Cliff.

Red Cliff

En we blijven nog even bij Red Cliff. Want deze stier is ook door Werler Holsteins ingezet. Twee van hen mochten in Apeldoorn aantreden in de eerste rubriek met oudere roodbonte koeien. Netta 443 werd als tweede opgesteld voor stalgenote en halfzus Netta 444. De afstamming van Netta 443 voert via een dochter van Kian terug op Faber dochter Netta 436. En ook Netta 444 is, via haar Jotan moeder, een kleindochter van Netta 436.


Red Cliff, vader van Netta 443 & Netta 444

Big Holsteins

Op de Agri Fair in Wierden was er succes voor Big Holsteins. Big Delta Anecy 1, een dochter van Solero, veroverde de reserve titel in de middenklasse. De afstamming van Anecy 1 voert een dochter van Janos terug op Groenhilde Mandoline VG-87, een O Man dochter uit de Etazon Annecy / Plushanski Chief Faith familie. Anecy 1 heeft een dochter van Crescendo die in haar eerste lactatie wordt voorspeld op ruim 10.000 kg melk met 3.55% eiwit.

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende