Midwolder Jose 12 vaarzenkampioene op Groninger Rundveeshow

Meerdere GenHotel leden waren succesvol op de Groninger Rundveeshow 2015. Zo werd het vaarzenkampioenschap een prooi voor Midwolder Jose 12 van Midwolder Holsteins. Jose 12 is een dochter van Mr Savage uit Midwolder Jose 2 VG-87 (Fiction). Daarmee is Jose 12 dus een halfzus van Midwolder Jose 19 Red, een +142 GRZG / +257 GNVI Applejax dochter.
Jose 12 kreeg in de strijd om het kampioenschap onder andere weerstand van Belgia Patrona 30, een Seaver dochter van Belgia Holsteins van de familie Brink-Symons. Patrona won de jongste rubriek met vaarzen voor Buitenlust Alexandra 1 (Alexander) en stalgenote Belgia Elise 112 (Dalton). Ze drong daarna nog wel door tot de laatste 4 maar daar bleef het bij voor de Seaver dochter.

Koepon

Koepon Genetics beleefde ook een uitstekende dag met maar liefst 5 (melkgevende)dieren die terug mochten komen voor het defilé. Restha dochter Koepon Rest Klaske 48 wist de productieklasse (> 60.000 kg melk) op haar naam te schrijven. In de strijd om het kampioenschap hoefde ze vervolgens alleen Gjalt dochter Sjoukje 647 van de familie Mulder-Ketelaar voor te laten gaan. Met hun bedrijfsgroep wist Koepon bovendien een eerste plaats in de rubriek te veroveren en bij de kalveren was het Defender dochter Koepon Df Qualsiasi 16 die het kampioenschap wist te veroveren. 

Klik hier voor de volledige uitslag


De fam. Borst met Koepon Df Qualsiasi 16 & Koepon Rest Klaske 48


Koepon Rest Klaske 48

Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende