Koepon fokt #1 fokstier

Met VH Booth, een Beacon zoon uit Koepon Plan Classy 62 VG-87 (Planet x Koepon Shot Classy 17 VG-85), heeft Koepon Genetics de #1 Fokstier van Viking Genetics (Denemarken, Zweden en Finland) én in Australië gefokt. Booth scoort +29 NTM waarmee hij de concurrentie aftroeft. Hij doet dat op basis van een hoge productie aanleg in combinatie met uitstekende gezondheidskenmerken zoals uier- en klauwgezondheid en dochtervruchtbaarheid.
Deze uitstekende gezondheidskenmerken zien we ook bij de volle zus van Booth, Koepon Beac Classy 116, terug. Zij noteert al 4 lactaties een zeer laag celgetal en een uitstekende vruchtbaarheid. Ze kalfde namelijk op een leeftijd van 1.11, 2.11, 3.10 en vervolgens op 4.10.

Uitstekende combinatie

Naast Classy 116 zijn er ook nog 5 halfzussen (3x Krunch, 1x McCutchen, 1x Numero Uno) van Booth aanwezig in de veestapel van Koepon Genetics. Vooral de paring met Krunch is een uitstekende combinatie gebleken. De 3 nog aanwezig koeien uit deze combinatie waren als vaars goed voor gemiddeld 87.3 punten algemeen voorkomen en realiseerden een lactatiewaarde van 109+.

Klik hier voor een film over VH Booth.


Koepon Plan Classy 62 VG-87, moeder van VH Booth


Koepon Shot Classy 17 VG-85

Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende