HHH-Show 2017; super dag voor Drouner Holsteins!

De HHH-Show 2017 gaat de boeken in als een kwalitatief zeer sterke editie. De geweldige kampioenen bij de vaarzen waren een opmaak voor meer vuurwerk in de middenklasse en de oudere rubrieken, die een verrassende ontknoping kende.

Vaarzen zwartbont

Het kampioenschap bij de zwartbonte vaarzen ging naar Southland Dem Dellia 92 van Southland Holsteins. Met haar uitgebalanceerde frame en fantastische uier hield ze de imponerende Seeger's Indiana achter zich. Indiana, in eigendom van Schep Holsteins en Schouten Holsteins, was na haar reserve kampioenschap op de Duitse nationale show afgelopen zomer geweldig door gegroeid. Met haar stijlvolle frame wist ze Prairie Hoeve Hendrika 82 achter zicht te houden. Deze Contrast dochter is in eigendom van Harry Schuiling, gehuisvest bij Mts. Withaar-Prent en gefokt door Prairie Hoeve Holsteins.

 
Southland Dem Dellia 92   Seeger's Indiana


Midden zwartbont

De zwartbonte middenklasse werd gewonnen door de gedoodverfde favoriete Bons-Holsteins Koba 219 die voor het eerst sinds haar tweede kalving de keuringsring betrad. De Lauthority dochter stelde niet teleur en greep met overmacht de titel in de middenklasse. Het reserve kampioenschap ging naar HBC Sid Daydream, een Sid dochter van Schep Holsteins. Zij was net te sterk voor Mogul dochter Drouner AJDH Cosmo van Drouner Holsteins. Cosmo maakte tevens deel uit van een waanzinnige bedrijfscollectie van Drouner Holsteins de mede vanwege hun enorme uniformiteit de winst pakte.

 
Bons-Holsteins Koba 219   Drouner AJDH Cosmo (honourable mention)


Oudere koeien

De eerste rubriek met oudere koeien werd gewonnen door Geertje 567 van Mts. Van Dijk-De Bruin. Deze Windbrook dochter stond er geweldige best voor en eindigde voor Drakker Bulona, een Shottle 41 dochter van Mts. Steegink-van den Berg. In de rubriek met oudste koeien gingen geweldige koeien zoals Marie 356, New Moore Esmeralda 38, Jimm. Holstein Hellen 585 en Bons-Holsteins Ella 158 met elkaar de strijd aan. Mailing dochter Bons-Holsteins Ella 158, met 11.5 jaar oud de oudste koe van de keuring, stond er opnieuw schitterend voor en trok de winst naar zich toe. In haar kielzog eindigde Marie 356, in eigendom van Mts. Jonkers-Meijer en Prairie Hoeve Holsteins, op plaats 2. Esmeralda 38 eindigde als 3e en Hellen 585, met een levensproductie van ruim 115.000 kg melk de hoogste productieve koe van het stel, moest genoegen nemen met plaats 4.
Op iedere andere dag zou Ella 158 als oudste koe van de keuring waarschijnlijk ook de titel voor zich op hebben geëist. Zo niet op de HHH-Show van 2017. Het Zwitserse jurylid Erhard Junker koos voor “de jeugd” en wees de bijna 6 jaar jongere Geertje 567 aan als zijn senioren kampioene gevolgd door Ella 158 en Bulona.

 
Geerjte 567   Bons-Holsteins Ella 158


Algemeen kampioenschap

In de strijd om het algemeen kampioenschap koos Junker opnieuw voor de jeugd. Bons-Holsteins Koba 219 was zijn “traumkuh” en algemeen kampioene. Het algemeen reserve kampioenschap ging naar Geertje 567 en Ella 158 veroverde de honourable mention titel.

Voor meer schitterende foto's van o.a. Han Hopman kunt u terecht op de Facebook pagina van de HHH-Show.

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende