Hedra Delta Jessi 477 kampioene in Houten

Hedra Holsteins beleefde een fantastische wintershow in Houten afgelopen vrijdag. De 5 dieren die mee werden genomen naar de keuring haalden alle 5 de kampioenschapskeuring en bovendien stelde Hedra Holsteins ook de beste bedrijfsgroep samen. 

Hedra Delta Jessie 477

Snowfever dochter Hedra Delta Jessi 477 VG-89 werd door jury-lid Jan Steegink omschreven als een "uitlopend kampioene" bij de vaarzen, ondanks het feit dat ze al bijna een jaar aan de melk is. Een andere vaars van Hedra Holsteins die de finale haalde was Hedra Lize 520 RDC VG-87. De moeder van deze Danno dochter is Hedra Delta Lizelot VG-85, de Jerudo moeder van Delta Detective @ CRV.

Deze maand komt bij CRV de Amigo zoon van Jessi 477 beschikbaar. Deze Delta Jupiler scoort maar liefst +335 GNVI op basis van prima productie cijfers, uitstekende gezondheidskenmerken en +112 voor totaal exterieur.

Delta Hind

De 3e kalfs dieren behoorden in Houten tot de rubriek met oudere koeien en ze moesten het dus opnemen tegen de dieren die 4x en vaker gekalfd hadden. De rubriek met derde kalfskoeien werd gewonnen door Jannie 208, een Jordan dochter van VOF Groot Nieuwenhuizen. Op de plaatsen 2 en 3 werd ze gevolgd door dieren van Hedra Holsteins. Hunter dochter Hedra Delta Marie 8 VG-88 werd als tweede opgesteld voor stalgenote Delta Hind VG-88 (Snowman). In de strijd om de kampioenschap was het net andersom. Daardoor behaalde Delta Hind de “honourable mention” titel achter Jannie 208 en Marie 151 (v. Sunries; Eig.: VOF Korrel), de winnares van de oudste rubriek.

Delta Alana

In de rubriek met oudste koeien was ook JK Eder Delta Alana RDC EX-90 actief. Deze inmiddels ruim 10 jaar oude Mascol dochter uit Alumette VG-89 (Lightning x EX-91 Stadel x EX-90 Lica) produceerde al bijna 100.000 kg melk en moest het opnemen tegen dieren die vele jaren jonger waren. Desondanks veroverde ze een 2e plaats in haar rubriek. Een prestatie van formaat.
Alana staat bij Hedra Holsteins aan de basis van een indrukwekkende koefamilie. Inmiddels heeft ze zelfs al interessante achterkleindochters. Hedra Alumette 723 Red is een +284 GNVI Armada dochter. Haar moeder is Hedra Alumette 523 Red VG-86, een Colorado kleindochter van Alana. Hedra Alumette 722 RDC is de Brasil zus van Alumette 723. Zij scoort +220 GNVI op zwartbont basis.

JK Eder Delta Alana RDC EX-90
JK Eder Delta Alana RDC EX-90

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende