Fokwaarden Duitsland (ZB)

Het is indexweek en de Duitse cijfers zijn al beschikbaar. De nationale lijst met in Duitsland geteste stieren wordt aangevoerd door Super zoon Suran met +150 RZG. Hij wordt gevolgt door Maserati (Man O Man) die +147 RZG scoort. De top 5 wordt gecomplementeerd door Snow Peak, Bilstein en Lennard die allen 145 RZG scoren.

Interbull

De lijst met internationale stieren wordt aangevoerd door Socrates zoon Robust en zijn zonen Supersire en Sterling. Alle drie scoren ze +153 RZG. Op plaats 4 treffen we Bookem (+151) aan en hij wordt gevolgt door Sargeant, Headliner, Suran en Shotglass die +150 RZG laten noteren. Net buiten de top 10 vallen de Nederlandse stieren G-Force (+148) en Ajax (+147). Laatst genoemde is een Man O Man zoon uit de Rita familie van de Willem’s Hoeve.
Opvallend is ook de Duitse fokwaarde van McCutchen. Deze Bookem zoon staat met een respectabele +144 RZG nog net in de top 30 en is een van de allerhoogste exterieur stieren op Duitse basis: +144 RZE!!

Genomic

De populaire stiervader Battlecry (Balisto) voert de lijst met genomicstieren aan. Hij heeft een torenhoge +168 GRZG. Hij wordt gevolgd door Damaris (Sterling) en de eerste “Duitse” stier Cinema (Chevrolet) die beiden +167 GRZG scoren. Cinema is gefokt door Tirsvad en Anderstrup Holsteins en zijn moeder is Anderstrup Snowman Heaven.

De nummer 4 is Baltikum (+163; Balisto) en hij wordt gevolgd door Board (+164) op plaats 5. Hij is een Boss zoon uit Veneriete Epic Ida 66 en gefokt door Veneriete Holstiens. Met +163 GRZG treffen we Baltikum aan op plaats 6. Hij is een Balisto broer van Cinema. De top 10 wordt volgemaakt door Harper (+163), Penley (+163), Burano (+162) en Citizen (+162). Net buiten de top 10 staat Barolo (+162; #11). Hij is een Balisto uit KNS Dream Rock en gefokt door KNS Holsteins.

Klik hier voor een overzicht met alle fokwaarden uit Duitsland

Anderstrup Snow Heaven
Anderstrup Snow Heaven, moeder van Cinema en Baltikum

Veneriete Epic Ida 66
Veneriete Epic Ida 66, moeder van Board

KNS Dream Rock
KNS Dream Rock, moeder van Barolo (+162)

Vorige
Genomics Nieuws
Volgende