Bons-Holsteins Ella 158 Algemeen Kampioene op NRM

Op de NRM heeft Bons-Holsteins Ella 158 het algemeen kampioenschap verovert. De imponerende Mailing dochter van Bons Holsteins betrad de ring als oudste koe van de keuring en won vrij eenvoudig de senioren titel. Ella 158 stond er geweldig voor met haar fraaie skelet, sublieme uier en krachtige beenwerk. Zelfs als haar stalgenote Bons-Holsteins Koba 191, de algemeen kampioene van 2014, aanwezig was geweest was het nog maar de vraag of zij Ella 158 in deze vorm had kunnen verslaan…
De strijd om de reserve titel bij de senioren was spannender. Deze werd gewonnen door Shottle dochter Jimm. Holstein Hellen 589, de algemeen kampioene van 2012. Zij was in haar rubriek als tweede geëindigd achter Ella 158. Honourable mention was Geertje 567, die de eerste rubriek met oudere zwartbonte koeien had gewonnen. De Windbrook dochter van Mts. van Dijk-de Bruin rekende in haar rubriek af met Veenhuizer Gold One van Veenhuizer Holsteins.


Bons-Holsteins Ella 158, senioren én algemeen kampioene (foto: Nieuwe Oogst)

Midden

De middenklasse was in de breedte een enorm sterke klasse met maar liefst 5 rubrieken. Het kampioensduo kwam uit rubriek 6. Bons-Holsteins Dikkie 183 (kampioene) en Hiltje 1579 (reserve) verdeelden de titels. Dikkie 183 is in eigendom van Bons Holsteins en Hiltje 1579 is in eigendom van VOF Altenburg, uit Koufurderrige. Als derde in de strijd om het kampioenschap eindigde Southland Windbrook Gina van Southland Holsteins. De Windbrook dochter was de sterkste in de oudste middenklasse rubriek (rubriek 8) waarin ze afrekende met Margriet 387 van VOF de Bruin en Willem's Hoeve Rita 9863 van Willem’s Hoeve Holsteins.
Ook Drouner Drouner AJDH Cosmo van Drouner Holsteins, de 1A uit rubriek 7, stond bij de laatste 6 in de strijd om het kampioenschap. In haar rubriek had Mogul dochter Cosmo al afgerekend met halfzus RR Emily 990 die in eigendom is van Veenhuizer Holsteins en Jos Tijhuis. 4e in deze rubriek eindigde Drouner Tommy 1184, een Epic van Drouner Holsteins die terug kunnen kijken op een geslaagde NRM.


Kampioensduo zwartbont midden (foto: Nieuwe Oogst)

Vaarzen

Het kampioensduo bij de vaarzen kwam ook uit dezelfde rubriek. De grote favoriete Bons-Holsteins Koba 219 maakte haar favorietenrol waar. Ze won vrij eenvoudig het kampioenschap met in haar kielzog Shakira 5 van Mts. Stolwijk uit Bedum. De honourable mention titel ging naar Prairie Hoeve Maggie 82 in eigendom van Mts. Jonkers-Meijer uit Dwingelo. Maggie 82 won rubriek 2 waarin ze afrekende met De Wijde Blik Jolein 5, een Moonboy dochter van De Wijde Blik Holsteins die ook de vaarzenfinale haalde.


Kampioensduo zwartbonte vaarzen (foto: Nieuwe Oogst)

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende