Bonhill Warsi 124 RF heeft gekalfd


Bij de familie Wesselink heeft Bonhill Warsi 124 RF onlangs afgekalfd. Ze is voortvarend gestart en staat er best voor. Bovendien is ze de moeder van de hoogste roodbonte stier die ooit in Duitsland is getest!

Etazon Warsau
Warsi 124 is een roodfactor Snowman dochter uit de zeer populaire Ramos dochter Bonhill Warsi 55 VG-88 RF (Ramos x EX-90 Lightning x VG-86 Ronald). De Warsi familie voert helemaal terug op de bekende Etazon Warsau VG-87 (Aerostar).
Warsi 124 heeft een torenhoge GNVI van +293 (roodbontbasis) waarmee ze tot de absolute top van Nederland behoort. Ze is de huidige nummer 5 GNVI roodfactor Snowman dochter en laat ook in bijvoorbeeld Duitsland (+140 GRZG) hoge genomic fokwaarden zien.

Eerste z
onen
De eerste zonen van Warsi 124 zijn ondertussen op genomics onderzocht en niet zonder succes. Haar Ellmau stier scoort maar liefst +156 GRZG, de hoogste fokwaarde die ooit berekend is voor een roodbont stier, en vertrekt naar een KI in Duitsland. Deze stier heeft ook een volle zus die +151 GRZG heeft. Een Massey stierkalf heeft een hoge genomic fokwaarde in Nederland en zal overgenomen worden door CRV.

Nog steeds interessant
In de huidige " genomic wereld worden niet veel vaarzen en/of koeien meer gespoeld. Bonhill Warsi 124 RF heeft nog altijd een zeer hoge genomic fokwaarde en is daardoor nog steeds interessant. Ze zal in de nabije toekomst dan ook opnieuw gespoeld worden.

Meer informatie: Fam. WesselinkBonhill Warsi 55 RF VG-88, moeder van Warsi 124 RF


Bonhill Warsi 19 RF EX-90, de moeder van Warsi 55 RF VG-87

 

 


 
Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende