Batouwe 3x keer kampioen in Hoornaar

Tijdens de 107e Fokveedag in Hoornaar is Batouwe Holsteins, van Pieterjan Bakker in Dodewaard, voor het 3e achtereenvolgende jaar op rij kampioen geworden met een roodbonte vaars. Dit jaar was Batouwe Ks Lilly Red PP de 1A in de roodbonte vaarzenrubriek. Lilly Red Pp is een correct gebouwde, homozygoot hoornloze Kansas P dochter uit de Lylehaven Durham Lila Z EX-94 familie met een subliem uier, waarvoor ze ook werd aangewezen als beste uier van de rubriek. In de finale Roodbont Jong wist Lilly de strijd te winnen, zelfs van de 2e kalfs koeien, en mocht ze de titel Kampioen Roodbont Jong en Uierkampioen Roodbont Jong in ontvangst nemen. Hiermee scoort Batouwe Holsteins een hattrick, aangezien ze de afgelopen twee jaar ook de titel Kampioen Roodbont Jong wisten te veroveren. Bovendien werd Rens Bakker 3e bij het Showmanship Voorbrengers Jong.

Ook VanHolland Holsteins, van GenHotel-lid van Corné en Liesbeth van Holland, had 2 geweldige ijzers in het vuur, waaronder de zeer fraaie en best geuierde VanHolland Roosje 107, een 2e kalfs Mogul-dochter die als 1A in de 2e rubriek zwartbont middenklasse wist te eindigen. VanHolland Anke 135, een 3e kalfs fraaitypische Atwood-dochter, was in haar rubriek een uitlopende kopkoe en voorzien van een best uier en goed gevormd kruis.

De door P.R. Holsteins, Piet van Rees in Bergambacht, gefokte Mogul-dochter P.R. Darla behaalde in haar rubriek een 1B positie. Darla is een super geuierde 2e kalfs koe met veel uitstraling, die tevens werd aangewezen als de koe met het beste uier. 

Hoornaar was dit jaar ook het toneel voor het Nederlands Kampioenschap Veebeoordelen. De koeien voor deze prestigieuze veebeoordingswedstrijd zijn dit jaar beschikbaar gesteld door GenHotel-lid Hedra Holsteins van famlie Vernooy in Schalkwijk.


Batouwe Ks Lily Red PP, Kampioen Roodbont Jong met begeleider Gert Bakker


Batouwe Ks Lily Red PP, Kampioen Roodbont Jong met begeleider Gert Bakker


VanHolland Roosje 107 (v. Mogul), 1A in de middenklasse rubriek


P.R. Darla (v. Mogul), beste uier en 1B in de middenklasse rubriek


P.R. Darla (v. Mogul), beste uier en 1B in de middenklasse rubriek

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende